RİVELİME 20 mg sert kapsül
Ağızdan alınır.
Sitotoksik
•
•
Bu ilaç ek izlemeye tabidir. Bu üçgen yeni güvenlilik bilgisinin hızlı olarak belirlenmesini sağlayacaktır. Meydana gelen herhangi bir yan etkiyi raporlayarak yardımcı olabilirsiniz. Yan etkilerin nasıl raporlanacağını öğrenmek için 4. Bölümün sonuna bakabilirsiniz.
Bu Kullanma Talimatında:
1. RIVELIME nedir ve ne için kullanılır?
2. RIVELIME’i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler
3. RIVELIME nasıl kullanılır?
4. Olası yan etkiler nelerdir?
5. RIVELIME’in saklanması
Başlıkları yer almaktadır.
RİVELİME 20 mg sert kapsül, yeşil-mavi renkli, siyah mürekkep ile “DEVA” baskılı kapak ve uçuk mavi renkli, siyah mürekkep ile “20 mg” baskılı gövde; beyazımsı renkte toz dolu sert jelatin kapsüller halindedir. Her kutuda 21 kapsül vardır. RİVELİME, lenalidomid isimli etkin maddeyi içerir. Bağışıklık sisteminin fonksiyonlarını değiştirebilen ya da düzenleyebilen immünomodülatörler olarak isimlendirilen bir grup ilaç sınıfındandır.
RİVELİME aşağıdaki durumların tedavisinde kullanılır:
• RİVELİME, 65 yaş üzeri, kemik iliği nakline uygun olmayan; multipl miyelom hastalarının ilk seri tedavisinde deksametazon adı verilen iltihap giderici bir ilaç ile birlikte kullanılır.
• RİVELİME, deksametazonla birlikte aşağıdaki durumların tedavisinde kullanılır:
1. Multipl miyelom (kemik iliğinde gelişen bir tür kanser) nedeniyle daha önce en az bir kemoterapi ile (tek başına steroid içeren tedaviler hariç) yeterli doz ve sürede (en az 2 kür) tedavi edilmiş dirençli veya tekrarlayan multipl miyelom
2. Kök hücre nakli sonrası dirençli veya tekrarlayan multipl miyelom.
3. Önceden diğer tedavilerin kullanılması, uygun olmaması veya yeterli olmaması durumlarında
• RİVELİME, daha önceden diğer ilaçlarla tedavi edilip, tedavisi başarısız olup tekrarlayan veya direnç gelişen mantle hücreli lenfoma hastalarının tedavisinde endikedir. Mantle hücreli lenfoma, vücudun savunma sisteminin bir parçası olan lenf düğümlerinde yer alan lenfosit isimli beyaz kan hücresi kanseri türüdür.
Multipl miyelom, plazma hücresi adı verilen belirli bir beyaz kan hücresi tipini etkileyen bir kanser türüdür. Bu hücreler kemik iliğinde birikir ve kontrolsüz bir şekilde çoğalır. Bu durum kemiklere ve böbreklere zarar verebilir.
Multipl miyelom genellikle tedavi edilememektedir. Bununla birlikte, belirti ve bulgular bir süre için büyük oranda azaltılabilir veya kaybolabilir. Bu duruma ‘remisyon’ adı verilir.
Multipl Miyelom
RİVELİME, multipl miyelom işaret ve belirtilerinin ağırlaşmasını durdurabilir:
• RİVELİME, multipl miyelomun tekrarlamasını 48 hafta süreyle geciktirirken, bu süre RİVELİME kullanmayan hastalarda 20 haftadır.
Mantle hücreli lenfoma (MHL), “B-lenfositler” olarak adlandırılan bir beyaz kan hücresi türünü etkileyen, bir lenf düğümü (vücudun savunma sisteminin bir parçası) kanseridir. MHL, B hücrelerinin kontrolsüz bir şekilde büyüdüğü ve lenf dokusunda, kemik iliğinde veya kanda biriktiği bir hastalıktır.
RİVELİME tek başına, daha önce MHL tanısı ile tedavi edilmiş erişkin hastalarda kullanılır.
RİVELİME, vücudun bağışıklık sistemini etkileyip doğrudan kanserli hücrelere saldırarak etki gösterir. Etkisini çeşitli yollarla ortaya koyar:
• Kanser hücrelerinin gelişimini durdurarak
• Kanserde kan damarlarının büyümesini durdurarak
• Bağışıklık sisteminin kanser hücrelerine saldıran kısmını uyararak
RİVELİME, kanser tedavisinde deneyimli doktorlar tarafından size verilmelidir.
• RİVELİME kemik iliği nakli olamayan multipl miyelom hastalarının tedavisinde kullanıldığında, deksametazon ile birlikte kombine halde alınır (bkz. bölüm 1 “RİVELİME nedir ve ne için kullanılır”).
Multipl miyelom tedavisi için kullanılırken, RİVELİME deksametazon ile kombinasyon halinde alınır.
Mantle hücreli lenfoma tedavisi için kullanılırken, RİVELİME, tek başına alınır. RİVELİME’i tek başına ya da RİVELİME ve deksametazonu kombinasyon halinde daima doktorunuzun size söylediği şekilde alınız. Eğer kullanımdan emin değilseniz doktor veya eczacınıza sormalısınız. Deksametazonun kullanımı ve etkisi için onun kullanma talimatına bakınız.
Tedavi kürü
RİVELİME, 4 hafta (28 gün) boyunca belirli günlerde alınır.
• Her bir 28 günlük dönem bir “tedavi kürü” olarak adlandırılır.
• Döngünün gününe bağlı olarak, bir ya da daha fazla ilaç alacaksınız. Ancak, bazı günlerde ilaç almayacaksınız.
• Her bir 28 günlük döngü tamamlandıktan sonra, bir sonraki 28 gün boyunca yeni bir “küre” başlamalısınız.
RİVELİME’in kullanılacağı miktar
Tedaviye başlamadan önce, doktorunuz size;
• Ne kadar RİVELİME alacağınızı
• Varsa RİVELİME ile birlikte kullanacağınız diğer ilaçlardan ne kadar alacağınızı
• Her bir ilacı tedavi döngüsünün hangi günlerinde alacağınızı söyleyecektir.
Doktorunuz kesmenizi söyleyene kadar her bir kürün tamamlanmasından sonra yeni bir küre başlayınız.
Kan testlerinizin sonucuna ve sizin genel durumunuza göre doktorunuz RİVELİME dozunu yeniden düzenleyebilir ya da tedaviyi kesebilir (bakınız “RİVELİME’i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ”).
RİVELİME tedavisinin süresi:
RİVELİME, her biri 28 gün süren kürler halinde kullanılır. Doktorunuz tedavinizin ne kadar süreceğini belirleyecektir. Tedavinizi erken kesmeyiniz.
RİVELİME kapsülü günde bir defa su ile bütün olarak yutunuz. Kapsülleri kırmayınız, açmayınız ya da çiğnemeyiniz. Gıdalarla veya tek başına alabilirsiniz.
RİVELİME’i her gün hep aynı saatte almalısınız.
RİVELİME yaşlı hastalarda eğer gerekliyse doktor tarafından doz ayarlaması yapılarak kullanılabilir.
75 yaşında veya üzerindeyseniz ya da orta ila ciddi derecede böbrek rahatsızlıklarınız varsa, doktorunuz tedaviye başlamadan önce sizi dikkatlice muayene edecektir.
Geçmişte böbrek ve karaciğer fonksiyon bozukluğunuz olmuşsa, doktorunuza söyleyiniz ve doktorunuzun talimatlarına uyunuz. Doktorunuz böbrek ve karaciğer hastalığınıza bağlı olarak ilacınızın dozunu ayarlayacak ve size uygulayacaktır.
Eğer RIVELlME’in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz varsa doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.
RIVELlME’den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.
Eğer RİVELİME’i her zamanki saatinde almayı unuttuysanız;
• 12 saatten daha kısa süre geçtiyse: kapsülü hemen alınız,
• 12 saatten fazla süre geçtiyse: kapsülü almayınız. Sonraki kapsülü her zamanki saatinde alınız.
RİVELİME’in kullanımı ile ilgili ilave sorularınız olur ise doktorunuza veya eczacınıza sorunuz.
Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.
Tüm ilaçlar gibi RIVELIME’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.
Yan etkiler şu şekilde sınıflandırılır:
Çok yaygın : 10 hastanın en az 1’inde görülebilir.
Yaygın :10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.
Yaygın olmayan :100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir.
Seyrek : 1.000 hastanın birinden az, fakat 10.000 hastanın birinden fazla görülebilir.
Çok seyrek :10.000 hastanın birinden az görülebilir.
Bilinmiyor :Eldeki verilerden tahmin edilemiyor.
Çok yaygın olarak görülen ciddi yan etkilerRİVELİME, enfeksiyonlara karşı savaşan beyaz kan hücrelerinin ve burun kanaması ve çürüme gibi kanama bozukluklarına neden olan kanda pıhtı oluşumuna yardımcı olan kan hücrelerinin (kan pulcuklarında) sayısını azaltabilir. RİVELİME, damarlarda (venlerde) kan pıhtılarına (tromboz) da neden olabilir.
Aşağıdakilerden biri olursa RIVELIME’ü kullanmayı durdurun ve DERHAL doktorunuza bildirin veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz
• Aşırı duyarlılık/Anjiyoödem (ürtiker, döküntü, gözlerde, ağızda veya yüzde şişme, nefes almada zorluk veya kaşıntı şeklinde görülebilen alerjik reaksiyon tipleri)
• Ateş, titreme, boğaz ağrısı, öksürük, ağız ülseri ya da diğer enfeksiyon belirtileri (sepsis),
• Bir incinme veya yaralanma olmaksızın görülen kanama ya da çürük, herhangi bir müdahale sonrasında görülen kanama,
• Göğüs ya da bacak ağrısı,
• Nefes darlığı.
Az sayıda hastada ek kanser tipleri gelişebileceği dikkate alınmalıdır ve bu riskin RİVELİME tedavisi ile artabilmesi mümkündür; bu nedenle doktorunuz size RİVELİME’i reçete ederken faydaları ve riskleri dikkatli bir şekilde değerlendirmelidir.
Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.
Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin RİVELİME’e karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.
Çok yaygın• Beyaz kan hücrelerinin (enfeksiyonlarla savaşan hücreler) sayısında düşme (lökopeni), trombosit (kan pulcuğu; kanda pıhtılaşmaya yardım eden kan hücresi) sayısında azalma (kanama bozukluklarına yol açabilir), beyaz kan hücre sayısının anormal derecede azalması (nötropeni), kırmızı kan hücresi sayısında düşme ile kendini gösteren kansızlık (yorgunluk ve güçsüzlüğe yol açabilen anemi), kanama bozuklukları
• Kabızlık, ishal, bulantı, deride kızarıklık, deri döküntüsü, kaşıntı, kusma, karın ağrısı (üst karın dahil), kas krampları, kas ağrısı, kemik ağrısı, eklem ağrısı (artralji), sırt ağrısı ve kol, bacaklarda ağrı dahil, yorgunluk, kuvvetsizlik, kol ve bacaklar dahil tüm vücuda yayılan şişkinlik
• Ateş, kas ağrısı (miyalji), baş ağrısı, kulak ağrısı ve titreme dahil ateş ve grip benzeri belirtiler, öksürük
• Uyuşukluk, deride karıncalanma veya yanma hissi, el ve ayaklarda ağrı, baş dönmesi, titreme, tat alma duyusunun bozulması
• Kollara, boyna, çeneye, sırta ve mideye doğru yayılan göğüs ağrısı, terlemiş ve soluk soluğa hissetme, hasta olma veya kusma hissi (kalp krizi/miyokard infarktüsü belirtileri olabilir)
• İştah azalması
• Kanda düşük potasyum ve kalsiyum düzeyleri
• Bacak ağrısı (damar içinde oluşan kan pıhtısı tarafından bir damarın tıkanmasının belirtisi olabilir), göğüs ağrısı veya nefes darlığı (pulmoner emboli olarak adlandırılan akciğerde kan pıhtısı oluşumunun belirtisi olabilir)
• Bütün enfeksiyon tipleri
• Akciğer ve üst solunum yolu enfeksiyonu, nefes darlığı
• Bulanık görme
• Katarakt (göz merceğinin bulanıklaşması)
• Böbrek yetmezliği
• Kan şekerinin yükselmesi (diyabet)
• Baş ağrısı
• Deride kuruluk
• Mide ağrısı
• Hazımsızlık
• Duygu durum değişikliği, uyuma güçlüğü
• Depresyon
• Burun ve yutak iltihabı (nazofarenjit), yutak iltihabı (farenjit) ve bronşit (bronşların iç yüzeyini örten mukozanın iltihabı)
• Burun kanaması
• Kilo kaybı
• Kana bakteri ve toksin karışması sonucu bağışıklık sisteminin çökmesiyle ortaya çıkan bir enfeksiyon tipi (sepsis)
• Burnu çevreleyen sinüslerin (hava boşluklarının) enfeksiyonu (sinüzit)
• Kandaki tüm hücrelerin sayısında azalma (pansitopeni)
• Bağ dokusu iltihabı (selülit)
• Vücuttaki savunma hücreleri sayısının düşüşüne bağlı gelişen durum (febril nötropeni)
• Kan damarlarının iltihaplanması (vaskülit)
• Bir tür kansızlık (hemolitik anemi)
• Diş eti, mide veya barsakta kanama
• Ağrı ve tümör büyüklüğünde artış, tümör çevresinde kızarıklık
• Kan basıncında artma ya da düşme, yavaş, hızlı veya düzensiz kalp atışı
• Deride kararma
• Deride morarma
• Deride kızarıklık, egzama
• Deride kabarıklık, çatlama, pullanma
• Ürtiker, terlemede artış, su kaybı
• Gece terlemesi
• Ağızda yanmalı yara, ağız kuruluğu, yutmada zorluk
• Mide yanması
• Her zamankinden daha fazla ya da daha az idrara çıkma (böbrek yetmezliği belirtisi olabilir), idrarda kan tespit edilmesi
• İdrar kaçırma, idrar kesesinde idrar birikmesi (üriner retansiyon)
• Ereksiyon zorluğu
• İnme, bayılma
• Göğüs ağrısı, halsizlik (letarji)
• Kaslarda zayıflık
• Eklemlerde şişme
• Kan tiroid hormonunda değişiklikler,
• Fosfat eksikliği (hipofosfatemi)
• Magnezyum eksikliği (hipomagnezemi),
• Kanda tuz dengesizliği (hiponatremi)
• Kanda yüksek ürik asit seviyeleri (hiperürisemi),
• Kanda yüksek kalsiyum düzeyleri
• C-reaktif proteini artışı (vücutta iltihap ile ilgili bilgi veren bir değerdir)
• Sağırlık
• Vertigo (denge bozukluğundan kaynaklanan baş dönmesi)
• Görme keskinliğinin azalması
• Anormal karaciğer test sonuçları
• Safra akışının yavaşlaması veya durması (kolestaz)
• Düşme, çürüme
• Denge bozukluğu, hareket zorluğu
• Kulak çınlaması (tinnitus)
• Susuzluk
• Zihin karışıklığı
• Ürperme
• Kafa içi kanama
• Dolaşım problemleri
• Kan hücrelerinin yıkımı (hemoliz)
• Pıhtılaşma bozuklukları (koagülopati)
• Bir tür kansızlık (hemolitik anemi, otoimmün hemolitik anemi)
• Aşırı kan pıhtılaşması (hiperkoagülasyon)
• Görme kaybı
• Cinsel istek (cinsel dürtü) kaybı
• Fanconi sendromunun (bir böbrek hastalığı) belirtileri olarak görülebilen kemik ağrısı ve güçsüzlükle birlikte fazla idrara çıkma
• Karın ağrısı, şişkinlik ya da ishal ile görülebilen kalın barsak iltihabı (kolit veya çekum iltihabı)
• Karaciğer yetmezliği
• Renal tübüler nekroz (normalden daha fazla veya daha az idrara çıkma ile kendini gösteren bir çeşit böbrek bozukluğu)
• Deride renk değişikliği, güneşe hassasiyet
• Deride bazı tümör tiplerinin oluşumu
• Ürtiker, döküntü, gözlerde, ağızda veya yüzde şişme, nefes almada zorluk veya kaşıntı şeklinde görülebilen alerjik reaksiyon tipleri
• İskemi (beyinde kan akışındaki azalma), periferik iskemi (damarlardaki kan akışında azalma),
• İntrakraniyal venöz sinüs trombozu (izole başağrısından derin komaya değişebilen bir klinik hastalık)
• Bir bölgede döküntüyle başlayabilen ancak tüm vücutta geniş bir deri döküntüsüyle seyreden ciddi alerjik reaksiyon [Stevens-Johnson sendromu (ciltte ve göz çevresinde kan oturması, şişlik ve kızarıklıkla seyreden iltihap), toksik epidermal nekroliz (deride içi sıvı dolu kabarcıklarla seyreden ciddi bir hastalık)]
• Tümör lizis sendromu [kanser tedavisi esnasında ve bazen tedavi olmaksızın ortaya çıkan metabolik rahatsızlıklar. Bu rahatsızlıklar ölen kanser hücrelerinin yıkım ürünleri nedeniyle oluşmaktadır ve şunları içerir: Kan içeriğinde değişiklikler (yüksek potasyum, fosfor, ürik asit ve düşük kalsiyum) sonucunda böbrek işlevlerinde, kalp atışında, epileptik nöbetlerde değişikliklere ve bazen ölüme neden olmaktadır]
• Bulantı, kusma, ateş ve hızlı nabız ile birlikte görülebilen, birkaç gün süren, üst karın ve/veya sırtta ani veya hafif derecede ortaya çıkan; fakat gittikçe kötüleşen ağrı. Bu belirtiler pankreas iltihabından dolayı görülebilir
• Akciğerlerdeki doku iltihabının belirtileri olabilen hırıltılı, nefes darlığı ya da kuru öksürük
• Ciltte, mukoz membranda ya da gözlerde sarı renklenme (sarılık), soluk renkli dışkı, koyu renkli idrar, deride kaşıntı, döküntü veya karında ağrı veya şişlik (karaciğer hasarının belirtileri olabilir)
• Bir kısmı, RİVELİME bir statin (bir tip kolesterol düşürücü ilaç) ile uygulandığında meydana gelen böbrek problemlerine (rabdomiyoliz) yol açabilecek nadir kas yıkılımı vakaları (kas ağrısı, güçsüzlüğü veya şişliği) gözlenmiştir
• Mide veya barsak duvarının parçalanması. Bu durum çok ciddi enfeksiyonlara neden olabilir. Eğer ciddi karın ağrısı, ateş, bulantı, kusma, dışkıda kan veya barsak alışkanlıklarınızda değişiklik varsa doktorunuza söyleyiniz.
• Herpes zoster (zona olarak da bilinen kabarcıklı, ağrılı deri döküntüsüne neden olan viral hastalık) dahil viral enfeksiyonlar, hepatit B enfeksiyonunun tekrarlaması (deride ve gözlerde sararma, koyu kahverengi idrar, karnın sağ tarafında ağrı, ateş ve bulantı hissi veya kusma)
• Yaygın döküntü, yüksek ateş, karaciğer enzimlerinde yükselme, kan değerlerinde anormallikler (eozinofili), lenf düğümlerinde büyüme ve diğer organların tutulumu (DRESS veya ilaca bağlı hipersensitivite (aşırı duyarlılık) sendromu olarak da bilinen eozinofil ile ilaç reaksiyonu ve sistemik semptomlar). Eğer bu belirtiler sizde görülürse, doktorunuza başvurunuz ve derhal medikal yardım alınız.
• Katı organ nakli reddi (böbrek, kalp gibi)
• Edinilmiş hemofili
Yan etkilerin raporlanması
Eğer:
• Hamileyseniz, hamile olduğunuzu düşünüyorsanız ya da hamile kalmayı planlıyorsanız. Çünkü RİVELİME’in doğmamış bebeğinize zarar vermesi beklenir
• Hamileliği engelleyecek gerekli tüm hamilelikten korunma tedbirlerine uymadıysanız, hala hamile kalabilecek durumda iseniz (bakınız “Hamilelik” ve “RİVELİME kullanmadan önce dikkat edilmesi gereken özel durumlar” bölümleri). Hamile kalabilecek durumda iseniz, doktorunuz her reçete ile gerekli önlemlerin alındığına dair kayıt tutacaktır ve bu teyidi size verecektir,
• Lenalidomid ya da bu kullanma talimatının başlangıcında belirtilen RİVELİME’in içindeki diğer bileşenlere alerjik (aşırı duyarlı) iseniz. Alerjik olabileceğinizi düşünüyorsanız doktorunuza danışınız.
Yukarıdakilerden herhangi biri sizin için geçerli ise, RİVELİME almadan önce bunu doktorunuza söyleyiniz.
RİVELİME alan kadınlar
Hamile kalmanızın pek mümkün olmadığını düşünseniz de tedaviye başlamadan önce doktorunuza hamile kalıp kalamayacağınızı sorunuz.
Eğer hamile kalabilmeniz mümkünse;
• Fallop tüplerinin (yumurtalıklar ve rahim arasında yer alan tüpler) zarar gördüğü ve kapandığının (yumurtaların rahime ulaşmasını durdurmak için yani tubal sterilizasyonun) doğrulandığı durumlar hariç olmak üzere, tedaviden önce, tedavi sırasında her 4 haftada bir ve tedavi bittikten 4 hafta sonra doktorunuzun kontrolü altında size hamilelik testi yapılacaktır.
• Tedaviye başlamadan 4 hafta önce, tedavi sırasında ve tedavi tamamlandıktan 4 hafta sonrasına kadar, etkin bir doğum kontrol yöntemi kullanmalısınız. Doktorunuz uygun doğum kontrol yöntemleri konusunda sizi bilgilendirecektir.
RİVELİME alan erkekler
RİVELİME erkek menisine geçmektedir. Eğer eşiniz hamile ise veya hamile kalabiliyor ve etkili bir doğum kontrol yöntemi kullanmıyor ise, kısırlaştırma ameliyatı geçirmiş olsanız dahi tedavi boyunca ve tedaviden 1 hafta sonrasına kadar prezervatif kullanmalısınız.
Tüm hastalar
Eğer geçmişte damarlarınızda kan pıhtısı oluştuysa, tedaviye başlamadan önce doktorunuz ile konuşunuz. RİVELİME ile tedavi sırasında toplardamar ve atardamarlarda pıhtı oluşma riski artar.
Öksürük veya ateş dahil herhangi bir enfeksiyon belirtiniz varsa,
Daha önce özellikle hepatit B enfeksiyonları, varisella zona, HIV (İnsan İmmün Yetmezlik Virüsü) olmak üzere viral enfeksiyon geçirdiyseniz veya geçiriyorsanız. Eğer şüpheniz var ise doktorunuzla konuşunuz. RİVELİME ile tedavi, virüs taşıyan hastalarda virüsün tekrar aktif hale gelmesine neden olabilir ve bu da enfeksiyonun tekrarlamasıyla sonuçlanır. Doktorunuz hepatit B enfeksiyonu geçirip geçirmediğinizi kontrol etmelidir.
RİVELİME ile tedavi sırasında ve öncesinde düzenli kan testi yaptırınız. Çünkü RİVELİME enfeksiyon ile savaşmaya ve pıhtı oluşumuna yardımcı kan hücrelerinde azalmaya neden olabilir.
Eğer multipl miyelom hastası iseniz doktorunuz kan testlerini şu dönemlerde istemelidir;
• Tedaviden önce,
• Tedavinin ilk 8 haftası boyunca her hafta,
• Bundan sonra en az ayda bir kez.
Eğer mantle hücreli lenfoma hastası iseniz doktorunuz kan testlerini şu dönemlerde istemelidir;
• Tedaviden önce
• Tedavinin ilk 8 haftası (2 kür) boyunca her hafta,
• 3-4 kürler boyunca iki haftada bir kez (daha fazla bilgi için bkz. Bölüm 3 “Tedavi kürü”)
• Bundan sonraki kürler için her kür başlangıcında ve en az ayda bir kez
Doktorunuz, kan testlerinin sonucuna ve sizin genel durumunuza göre dozu ayarlayabilir ya da tedaviyi durdurabilir. Eğer hastalığınız yeni teşhis edildiyse, doktorunuz ayrıca yaşınıza ve durumunuza göre tedavinizi değerlendirecektir.
Böbrek hastalığınız varsa tedaviye başlamadan önce doktorunuza söyleyiniz. Doktorunuz bu bilgiye göre RİVELİME dozunu ayarlayacaktır.
Aşağıdaki durumlardan herhangi biri sizin için geçerli ise lütfen doktorunuza söyleyiniz: Eğer:
• Daha önce kalp krizi geçirdiyseniz, damarlarınızda kan pıhtısı oluştu ise veya sigara içiyorsanız, kan basıncınız veya kolesterol düzeyleriniz yüksekse,
• Kemik iliğiniz dahil olmak üzere vücudunuzda büyük tümör varsa,
Bu, tümörlerin parçalanıp kana olağandışı düzeylerde kimyasal karışmasına ve bu durumda da böbrek yetmezliğine neden olabilir (bu durum Tümör Lizis Sendromu olarak adlandırılır).
• Talidomid kullanımı esnasında görülen deri döküntüsü, şişlik, baş dönmesi veya nefes almada güçlük gibi alerjik reaksiyonlarınız varsa.
• Geçmişte aşağıdaki belirtilerden herhangi birinin bir kombinasyonunu yaşadıysanız: yüzde döküntü veya uzamış deri döküntüsü, deride kızarıklık, yüksek ateş, grip benzeri semptomlar, lenf nodüllerinde büyüme (eozinofili (kanda bir tür alerji hücresi olan eozinofil sayısında artış) ve sistemik semptomların görüldüğü ilaç reaksiyonu (DRESS) olarak adlandırılan şiddetli deri döküntüsü belirtileri, ayrıca bkz. Bölüm 4 “Olası yan etkiler nelerdir?)
Tedavi sırasında ve tedavinin bitmesinden 1 hafta sonrasına kadar kan bağışlamamalısınız.
Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.
Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra RIVELIME'i kullanmayınız.
Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz RIVELIME'i kullanmayınız.
Sitotoksik ve sitostatik beşeri tıbbi ürünlerin kullanımları sonucu boşalan iç ambalajlarının atıkları TEHLİKELİ ATIKTIR ve bu atıkların yönetimi 2/4/2015 tarihli ve 29314 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Atık Yönetimi Yönetmeliğine göre yapılır.
Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.
Ruhsat sahibi:
Deva Holding A.Ş.
Küçükçekm ece/İstanbul
Tel: 0212 692 92 92
Fax: 0212 697 00 24
E-mail:
Üretim yeri:
Deva Holding A.Ş.
Kapaklı / TEKİRDAĞ
13 / 13
ATC Kodu |
L04AX04 - Lenalidomid |
Etkin Madde | Lenalidomid |
Üretici Firma |
Deva Holding A.Ş.Adres: Halkalı Merkez Mah. Basın Ekspres Caddesi Küçükçekmece / İstanbul Tel: (212) 692 92 92 Fax: (212) 697 00 24 Web : https://www.devaholding.com.tr/ E-Mail : |
Satış Fiyatı | 12.251,30 TL [ 13.07.2020 ] |
Önceki Satış Fiyatı | |
Reçete Durumu | Normal Reçeteli İlaçlar |
Birim Miktar | 20 |
Birim Cinsi | MG |
Ambalaj Miktarı | 21 |
Geri Ödeme Kodu | 000 |
Barkodu | 8699525159724 |
İlaç Sınıfı |