KISA ÜRÜN BİLGİSİ
1.BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI
HAEMOCTİN SDH 500 IU/10 mL IV enjeksiyon için toz içeren flakon
2.KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin Madde:
Flakon başına, 500 IU insan plazmasından türetilmiş koagülasyon faktörü VIII. Spesifik aktivitesi, yaklaşık 100 IU/mg proteindir.
HAEMOCTİN SDH 500 10 mL enjeksiyonluk su ile çözüldüğünde yaklaşık 50 IU/mL insan koagülasyon faktörü VIII ihtiva eder.
Yardımcı Maddeler:
Sodyum klorür...........................................6,80 mg/mL
Sodyum sitrat.............................................2,94 mg/ mL
Sodyum iyonları..........................................3.22 mg/ mL ( 0.14 mmol )
Yardımcı maddeler için 6.1'e bakınız.
3.FARMASÖTİK FORM
IV Enjeksiyonluk çözelti için toz ve çözücü.
Sulandırıldıktan sonra çözelti berrak veya hafif opelesan görünümdedir.
4.KLİNİK ÖZELLİKLER
4.1.Terapötik Endikasyonlar
-Plazma pıhtılaşma faktörü ( Faktör VIII) aktivite eksikliğinin olduğu gösterilen klasik hemofili tedavisi (Hemofili A) ve kanama profilaksisi için endikedir. -Edinilmiş faktör VIII eksikliği tedavisinde kullanılabilir.
Bu preparat, farmakolojik olarak etkin miktarlarda von Willebrand faktör içermez ve dolayısıyla von Willebrand hastalığında endike değildir.
4.2.Pozoloji ve Uygulama Şekli
Tedavi, hemofili tedavisinde deneyimli bir hekim kontrolünde başlatılmalıdır.
Pozoloji / uygulama sıklığı ve süresi :
İkame tedavinin dozaj ve süresi, faktör VIII eksikliğinin şiddetine, kanamanın lokasyon ve derecesine ve hastanın klinik durumuna bağlıdır. Uygulanan faktör VIII doz birimi, faktör VIII ürünleriyle ilgili WHO standardına uygun şekilde Internasyonel Unite (IU) olarak ifade edilir. Plazma içindeki faktör VIII aktivitesi (normal insan plazmasıyla ilgili olarak) yüzde ya da (plazma içinde faktör VIII için İnternasyonel Standartla ilgili olarak) Internasyonel Ünite olarak ifade edilir.
Bir İnternasyonel Ünite (IU) faktör VIII aktivitesi, normal insan plazmasındaki bir mL faktör VIII miktarına eşittir. Gerekli faktör VIII dozunu hesaplamak için, aşağıdaki empirik bulgu kullanılır; kg vücut ağırlığı başına 1 İnternasyonel Ünite (IU) faktör VIII, plazma faktör VIII aktivitesini, normal aktivitenin % 1 ila %2'si oranında arttırmaktadır. Gerekli dozaj, aşağıdaki formüle uygun şekilde hesaplanır:
Gerekli ünite: vücut ağırlığı (kg) x arzulanan faktör VIII artışı (%) x 0.5
Uygulanacak miktar ve uygulama sıklığı, özel vakalarda klinik etkinliği hedef almalıdır. Takip eden hemorajik olaylarda, faktör VIII aktivitesi, söz konusu periyotta verilen plazma aktivite seviyesinin altına düşmemelidir ( normalin %'si olarak). Kanama episodları ve cerrahide, aşağıdaki tablo rehber olarak kullanılabilir:
Hemoraji derecesi /
Gerekli faktör VIII seviyesi
(%)
Doz sıklığı (saat)/ Tedavi
Hemoraji | 20-40
| Her 12-24 saatte bir tekrar
|
Erken hemartroz, kasta
|
| ediniz. En az 1 gün, ağrı ile
|
kanama ya da oral kanama
|
| endike edilen kanama geçene
|
|
| ya da tamamen iyileşene
|
|
| kadar.
|
Daha yaygın hemartroz,
| 30-60
| İnfüzyonu 3-4 gün boyunca
|
kasta kanama ya da hematom
|
| ya da daha uzun bir süre, ağrı
|
|
| ve akut özürlülük iyileşene
|
|
| dek her 12-24 saatte bir
|
|
| tekrar ediniz.
|
Yaşamı tehdit eden
| 60-100
| İnfüzyonu, tehlike sona erene
|
hemorajlar
|
| dek 8-24 saatte bir tekrar
|
|
| ediniz.
|
Cerrahi müdahale
Minör
Diş çekimi dahil
Majör
30-60
80-100
(operasyon öncesi ve sonrası)
En az 1gün, iyileşene dek 24 saatte bir tekrar ediniz.
İnfüzyonu, yara yeterli oranda iyileşene kadar her 824 saattte bir tekrar edin, daha sonra, faktör VIII aktivitesini % 30-60 oranında sürdürmek için tedaviyi 7
gün süreyle devam ettiriniz.
Tedavi süresince, uygulanacak dozun ve tekrar edilen infüzyon sıklığının belirlenmesinde, faktör VIII seviyelerinin uygun şekilde tespit edilmesi önerilir. Özellikle majör cerrahi müdahaleler söz konusu olduğunda, ikame tedavinin koagülasyon analizi ile (plazma faktör VIII aktivitesi) kesin şekilde izlenmesi gerekmektedir. Her hasta, farklı seviyede
in vivo
geri kazanım ya da yarılanma ömrü göstererek, faktör VIII için farklı bir yanıt verebilir.
Şiddetli hemofili hastalarında kanama karşısında uzun dönem profilaksisi için, olağan doz 2-3 gün arayla kg vücut ağırlığı başına 20-40 IU faktör VIII' dir. Bazı vakalarda, özellikle daha genç hastalarda, doz aralıklarının daha kısa tutulması ya da daha yüksek dozlar gerekli olabilir.
Hastalar, faktör VIII inhibitörlerin gelişimi için izlenmelidir. Beklenen faktör VIII aktivitesi plazma seviyelerine ulaşılmazsa ya da kanama uygun dozla kontrol edilemezse, faktör VIII inhibitörünün bulunup bulunmadığını tespit etmek üzere bir tetkik gerçekleştirilmelidir. Yüksek inhibitör seviyeli hastalarda Faktör VIII tedavisi etkili olmayabilir ve diğer terapötik tercihler düşünülmelidir. Bu gibi hastaların tedavisi, hemofili hastalarının tedavisinde deneyimli uzmanlara yönlendirilmelidir. Bkz. 4.4.
Uygulama şekli:
Preparatı, 6.6'da açıklandığı şekilde çözün. Ürün, intravenöz yolla uygulanmalıdır. 2-3 mL/dak dozunun aşılmaması önerilir.
Özel popülasyona ilişkin ek bilgiler: Böbrek / Karaciğer yetmezliği:
HAEMOCTİN SDH'ın böbrek ve karaciğer yetmezliği olan hastalardaki güvenilirlik ve etkinliği incelenmemiştir.
Pediyatrik popülasyon:
6 yaşından daha küçük çocuklarda HAEMOCTİN SDH kullanımının önerilmesi ile ilgili yeterli veri bulunmamaktadır. 6 yaşın üzerindeki çocuklarda "pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi" kısmında belirtildiği gibi kullanılmalıdır.
Geriyatrik popülasyon:
Dozaj ve infüzyon hızı hastanın durumuna göre ayarlanır.
4.3.Kontrendikasyonlar
Ürünün etken madde ya da herhangi bir bileşenine karşı aşırı duyarlılığı olan hastalarda kontrendikedir.
4.4.Özelkullanım uyarıları ve önlemleri
Haemoctin SDH insan plazmasından hazırlanan bir tıbbi ürün olduğu için, virüsler gibi enfeksiyöz ajanları ve teorik olarak Creutzfeld-Jacob (CJD) hastalığı ajanınıbulaştırma riski taşır._
Diğer intravenöz protein ürünleriyle olduğu gibi, alerjik tipte aşırı duyarlılık reaksiyonları görülebilir. Ürün, faktör VIII dışında eser miktarda insan proteinleri içermektedir. Hastalar, ürtiker, generalize ürtiker, göğüste sıkışma, hırıltılı solunum, hipotansiyon ve anafilaksis dahil olmak üzere aşırı duyarlılık belirtileri hakkında bilgilendirilmelidir. Bu semptomlar oluştuğunda, ürünü kullanmaya son vermeleri ve hekimlerine başvurmaları önerilmelidir. Şok durumunda, mevcut şok tedavisi uygulanmalıdır.
İnsan kanı ya da plazmasından hazırlanan tıbbi ürünler uygulanırken, enfeksiyöz ajanların bulaşmasından kaynaklanan enfeksiyöz hastalık riski söz konusudur. Bu durum, bilinmeyen yapıdaki patojenler için de söz konusudur. Bununla birlikte, bahsedilen enfeksiyöz ajanların bulaşma riski aşağıdaki yollarla azaltılabilir:
-Donörlerin medikal görüşme ardından seçilmesi ve donasyon ve plazma havuzlarının HBsAg ve HIV ve HCV antikorları için taranması,
-Plazma havuzlarının HCV genomik maddeler için test edilmesi,
-Üretim prosesine, model virüslerle doğrulanan inaktivasyon/uzaklaştırma prosedürlerinin dahil edilmesi. Bu prosedürlerin, HIV, HBV, HCV gibi zarflı virüsler ve HAV gibi zarflı olmayan virüsler için etkili olduğu düşünülmektedir.
Viral uzaklaştırma/inaktivasyon prosedürleri, hepatit A virüsü ve/veya parvovirüs B19 gibi zarfsız virüsler için sınırlı değer taşıyabilir.
Plazmadan elde edilen faktör VIII konsantreleri uygulanan hastaların, uygun şekilde aşılanması (hepatit A ve B için) önerilir.
Parvovirüs B19 enfeksiyonları, hamile kadınlar için (fetal enfeksiyon) ve immün yetmezlik ya da artan kırmızı hücre üretimi görülen hastalarda (örneğin hemolitik anemi hastaları) tehlikeli olabilir.
Faktör VIII için nötralizan antikor oluşumu (inhibitörler), hemofili hastalarının tedavisinde bilinen bir komplikasyondur. Bu inhibitörler genellikle faktör VIII prokoagülan aktiviteye yönlenmiş olan IgG immünoglobülinleridir. Ve modifiye tetkik kullanılarak her mL plazmada Bethesda Ünitesi (BU) olarak ölçülür.
İnhibitör geliştirme riski, anti-hemofilik faktör VIII maruziyeti ile korelasyon gösterir. Bu risk, ilk 20 günlük maruziyet süresince en yüksek seviyededir. İnhibitörler nadiren ilk 100 korunmasızlık gününden sonra gelişebilir. İnsan koagülasyon faktörü VIII ile tedavi edilen hastalar, uygun klinik gözlemler ve laboratuar testleri ile inhibitör gelişimi için dikkatlice izlenmelidir.
Hastalara, mümkün olan her durumda, HAEMOCTİN SDH uygulamasının ardından ürünün isim ve seri numarasını kayıt etmeleri önerilir.
Bu tıbbi ürün her 2000 IU standart dozda maksimum 3.3 mmol sodyum içermektedir. Kontrollü sodyum diyetinde olan hastalar tarafından dikkate alınmalıdır.
4.5.Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri
İnsan koagülasyon faktörü VIII'in, diğer ilaçlarla etkileşimi yoktur.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:
Böbrek/Karaciğer yetmezliği:
Mevcut veri bulunmamaktadır.
Geriyatrik popülasyon:
Mevcut veri bulunmamaktadır.
Pediyatrik popülasyon:
6 yaşından daha küçük çocuklarda HAEMOCTİN SDH kullanımının önerilmesi ile ilgili yeterli veri bulunmamaktadır.
4.6.Gebelik ve laktasyon Genel tavsiye
Gebelik kategori C
Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/ doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)
Hasta hamile kaldığında veya hamilelik kararı aldığında doktorunu bilgilendirmesi gerektiği hususunda uyarılmalıdır.
Gebelik dönemi:
HAEMOCTİN SDH'ın gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Hayvanlar üzerinde çalışmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim /ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir (bkz. Kısım 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.
HAEMOCTİN SDH gerekli olmadıkça (sadece açıkça gereksinim duyulduğu durumlarda) gebelik döneminde kullanılmamalıdır.
Laktasyon dönemi:
Faktör VIII'in insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Faktör VIII'in süt ile atılımı hayvanlar üzerinde araştırılmamıştır. Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da faktör VIII tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına/tedaviden kaçınılıp kaçınılmayacağına ilişkin karar verilirken, emzirmenin çocuk açısından faydası ve faktör VIII tedavisinin emziren anne açısından faydası dikkate alınmalıdır.
Üreme Yeteneği:
HAEMOCTİN SDH ile hayvan üreme çalışmaları yapılmamıştır. Bu sebeple üreme kapasitesini etkileyip etkilemeyeceği bilinmemektedir.
4.7.Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler
Araç ve makine kullanma yeteneği üzerinde bilinen bir etkisi yoktur. Araç ve makine kullanırken dikkatli olunmalıdır.
4.8.İstenmeyen etkiler
Aşırı duyarlılık veya alerjik reaksiyonlar; infüzyon yerinde yanma ve batma, titreme, bölgesel veya tüm vücutta ürtiker, baş ağrısı, kurdeşen, hipotansiyon, letarji, bulantı, huzursuzluk, taşikardi, göğüste sertlik, karıncalanma, kusma, hırıltı, üşüme, al basması, anjiyoödem seyrek şekilde gözlenmiştir. Bazı vakalarda alerjik reaksiyonlar alerjik şoka (anafilaksi) neden olmuştur. Seyrek şekilde ateş gözlenmiştir.
Hemofili A hastalarında faktör VIII için nötralize edici antikorlar (inhibitörler) gelişebilir. Bu inhibitörler meydana gelirse bu durum kendini yetersiz klinik yanıt olarak gösterecektir. Böyle durumlarda özel hemofili merkezi ile temasa geçilmesi önerilmektedir. Pazara sunulmasından Ocak 2006'ya kadar toplamda yaklaşık 500 000 HAEMOCTİN SDH standart dozu uygulanmıştır. Klinik çalışmalar, spontane raporlama ve girişimsel olmayan çalışmalardan toplamda şüpheli inhibitör gelişen 12 vaka edinilmiştir. Bu 40 864 uygulamada 1 vaka raporlama sıklığına karşılık gelmektedir.
>Bu vakalardan 6 tanesi geçici inhibitörlerle ilgilidir.
>9 vakada inhibitör titreleri 10 BU'nun altında ve 3 vakada 10 BU'nun üstündedir.
>5 vaka daha önceden tedavi edilmiş hastalarda (PTP) inhibitör gelişimi ile ilgilidir, 3 vaka daha önceden tedavi edilmemiş hastalarda inhibitör gelişimi (PUP) ile ilgilidir, 1 vaka minimal ön tedavi edilmiş hasta ile ilgilidir (16 ED) ve 3 vakada maruz kalma süresi raporlanmamıştır.
>4 vaka 6 yaşın altındaki çocuklarla ilgilidir, bu vakaların üç tanesinde inhibitörler geçicidir.
İstenmeyen etkilerin sıklık gruplandırması şöyledir:
Çok yaygın (>1/10); yaygın (> 1/100 ila < 1/10); yaygın olmayan (>1/1.000 ila < 1/100); seyrek (>1/10.000 ila < 1/1.000); çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).
Kan ve Lenfatik Sistem Bozuklukları:
Çok seyrek: Anemi, hiperfibrinojenemi
Bağışıklık sistemi hastalıkları:
Seyrek: Aşırı duyarlılık, alerjik reaksiyonlar Çok seyrek: Anafilaktik şok
Sinir sistemi hastalıkları:
Yaygın olmayan: Baş ağrısı, uyuklama, beyin kanaması
Solunum, göğüs bozuklukları ve mediastinal hastalıkları:
Yaygın olmayan: Göğüste daralma
Gastrointestinal hastalıkları:
Yaygın olmayan: Bulantı, kusma
Deri ve deri altı doku hastalıkları:
Seyrek: Ekzantem, kurdeşen, deride kızarıklık
Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıklar:
Yaygın olmayan: Titreme, baş ağrısı, ateş, kusma, bulantı, halsizlik, enjeksiyon uygulanan bölgede yanma
Araştırmalar:
Çok seyrek: Anti faktör VIII antikor pozitif
Enfeksiyonlar ve enfestasyonlar:
Şimdiye kadar teyit edilmiş bir enfeksiyöz ajan bulaştırma vakası bulunmamaktadır. Enfeksiyon riskiyle ilgili bilgiler için bkz. 4.4.
4.9. Doz aşımı ve tedavisi
Herhangi bir doz aşımı vakası bildirilmemiştir.
5. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER 5.1. Farmakodinamik özellikler
Farmakoterapötik grup: Antihemorajikler: kan koagülasyon faktörü VIII. ATC Kodu: B02BD02 Etki mekanizması:
Faktör VIII/von Willebrand faktör kompleksi, farklı fizyolojik işlevlere sahip iki molekülden oluşmaktadır (faktör VIII ve von Willebrand faktörü).
Bir hemofili hastasına infüzyonla uygulandığında, faktör VIII, hastanın dolaşım sisteminde von Willebrand faktörüne bağlanır.
Aktive edilen faktör VIII, aktive faktör IX için yardımcı faktör olarak etki eder ve faktör X'in, aktive faktör X' de dönüşmesini hızlandırır. Aktive edilmiş faktör X, protrombini trombine dönüştürür. Daha sonra trombin, fibrinojeni fibrin'e dönüştürür ve pıhtı oluşabilir.
Hemofili A, faktör VIII:C seviyelerinin düşük olmasından kaynaklanan cinsiyetle bağlantılı kalıtımsal bir pıhtılaşma bozukluğudur ve spontan ya da kazayla ilgili veya cerrahi travma sonucu eklem yerlerinde, kaslarda ya da iç organlarda kanamayla sonuçlanır. Tamamlayıcı tedavi ile faktör VIII plazma seviyeleri yükseltilir ve sonuç olarak faktör eksikliği ve kanama eğilimleri geçici olarak düzeltilir.
Faktör VIII koruma proteini olarak etki etmesinin yanı sıra, von Willebrand trombositlerin vasküler yaralanma alanlarına yapışmasını sağlar ve trombosit agregasyonunda önemli bir rol oynar.
Klinik etkinlik ve güvenlilik:
Klinik etkinlik ve güvenliliği üç prospektif açık çalışma ve bir pazarlama sonrası gözetim çalışması ile doğrulanmıştır (2004).
5.2.Farmakokinetik özellikler Genel özellikler
Emilim:
İnsan antihemofilik faktörünün infüzyonu sonrası, genellikle koagülasyon düzeyinde ani olarak bir artış takibinde ise aktivitede hızlı bir azalma vardır; daha sonrasında ise, aktivitede azalma daha yavaş hızda görülür. Erken hızlı faz ekstravasküler kompartman ile dengeye ulaşma zamanını temsil eder ve ikinci veya yavaş olan faz ise, degredasyon sonucuyladır ve infüzyon edilen insan antihemofilik faktörünün gerçek biyolojik yarılanma ömrünü yansıtır.
Dağılım:
Intravenöz kullanımdan sonra, plazma faktör VIII aktivitesi, giderek artan iki fazlı eksilme ile azalır.
Başlangıç fazında, intravasküler ve diğer bölgeler (vücut sıvıları) arasındaki dağılım, 1 ila 8
saatlik plazma eliminasyon yarılanma ömrü ile oluşur.
Biyotransformasyon:
Artımlı geri kazanımı yaklaşık olarak 0.020±0.003 IU/ml/IU/kg v.a'dır. Kg vücut ağırlığı başına 1 IU faktör VIII'nun intravenöz kullanımından sonra, faktör VIII aktivite seviyesi, yaklaşık % 2 dir.
Eliminasyon:
Takip eden fazda, yarılanma ömrü ortalama 12 saatle 5 ila 18 saat arasında değişmektedir. Bu değer, gerçek biyolojik yarılanma ömrüne karşılık gelmektedir.
Doğrusallık / Doğrusal olmayan durumlar:
Doğrusal olmayan farmakokinetik gösterir.
HAEMOCTİN SDH ile ilgili diğer farmakokinetik parametreler şu şekildedir: Eğri altındaki alan (EAA): yaklaşık 17 IU • s / mL; ortalama kalım süresi (MRT): yaklaşık 15 saat, klerens: yaklaşık 155 mL/saat'dır.
5.3.Klinik öncesi güvenlilik verileri
İnsan plazma koagülasyon faktörü VIII (konsantredeki), insan plazmasının normal bir bileşenidir ve endojen faktör VIII gibi etki eder. Daha yüksek dozlar aşırı yükleme ile sonuçlandığından, tek doz toksisite testleri herhangi bir yarar sağlamamaktadır. Hayvanlarda tekrarlanan doz toksisite testleri, heterolog proteinler karşısında gelişen antikorlarla etkileşimden dolayı uygulanamaz. İnsanlar için kg vücut ağırlığı başına önerilen dozdan birkaç kat daha yüksek dozlar uygulanan laboratuar hayvanlarında, herhangi bir toksik etki gözlenmemiştir.
Klinik deneyimler, insan plazma koagülasyon faktörü VIII'in tümörojenik ve mutajenik etkileri ile ilgili hiçbir bulgu vermediğinden, özellikle heterolog türlerde deneysel çalışmalar gerekli görülmemiştir.
6. FARMASÖTİK ÖZELLİKLER
6.1. Yardımcı maddelerin listesi
Toz: Glisin
Sodyum klorür Sodyum sitrat Kalsiyum klorür
Çözücü:
Enjeksiyonluk su
6.2.Geçimsizlikler
Bu tıbbi ürün, diğer tıbbi ürünlerle karıştırılmamalıdır.
İnsan koagülasyon faktörü VIII'in bazı infüzyon ekipmanlarının iç yüzeylerine adsorpsiyonu sonucu tedavi hataları oluşabileceğinden, yalnızca verilen infüzyon setleri kullanılmalıdır.
6.3.Raf ömrü
24ay
6.4.Saklamaya yönelik özel tedbirler
25°C'nin üzerindeki sıcaklıklarda saklamayınız. Dondurmayınız. Donmuş ürünleri çözüp kullanmayınız.
Ürünü, dış karton paketi içinde saklayınız ve ışıktan koruyunuz.
6.5.Ambalajın niteliği ve içeriği
1 paket Haemoctin SDH 500 IU / 10 mL IV Enjeksiyon İçin Toz İçeren Flakon aşağıdakileri içerir:
Ph. Eur.'e göre toz içeren 1 flakon (20 mL), dışı tip I cam.
Ph. Eur.'e göre dondurarak kurutulan stoperler, dışı tip I halobutyl-kauçuk.
Ph. Eur.'e göre çözücü içeren1 flakon (10 mL ), cam tip I. Ph. Eur.'e göre
enjeksiyon stoperleri, dışı tip I halobutyl-kauçuk.
Bu paket aynı zamanda:
1 tek kullanımlık şırınga (10 mL ) ve dahili filtreli bir transfer sistem ve 1 kelebek kanül içermektedir.
6.6.Beşeritıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler
Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller 'Tıbbi ürünlerin kontrolü yönetmeliği' ve 'Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü yönetmeliği'ne uygun olarak imha edilmelidir.
Prosedürün tüm adımlarında, kesin olarak sterillik sağlanmalıdır.
Konsantrenin çözülmesi:
•Açılmamış flakonlardaki çözücü (enjeksiyonluk su) ve tozu oda sıcaklığına getirin; çözdürme prosedürü süresince bu sıcaklık (maks. 35 °C) korunmalıdır (yaklaşık 10 dakika). Isıtma için bir su banyosu kullanıldığında, suyun kesinlikle kapak ya da stoperle temas etmemesi gerekir.
•Plastik stoperlerin merkez bölümlerinin açıkta bırakmak için her iki flakonun da kapağını çıkarınız. (1)
•Stoperi bir dezenfektanla temizleyiniz.
•Transfer sistem paketi ambalajının kapağını çekerek açmız.(2) Su şişesi dik durumdayken su şişesine doğru paketin açık yüzüne yerleştiriniz (transfer sistemin mavi kısmı). (3)
•Ambalajı çıkarınız. Bu transfer sistemin şeffaf kısmını açacaktır.
•Transfer sistem ve su flakonu kombinasyonunu ters çevirin ve kuru madde flakonu dik durumdayken transfer sistemin şeffaf kısmını kuru madde flakonuna doğru itiniz. (4) Kuru madde flakonundaki vakum suyun ürün flakonuna doğru girmesini sağlayacak:tır.(5) Derhal su flakonu ile birlikte transfer sistemin mavi kısmını çevirerek açınız. (6) Ürün flakonunu hafifçe sallayarak kuru maddenin çözünmesini kolaylaştırınız. Sert bir şekilde çalkalamayınız, köpük oluşumundan kaçınılması gereklidir. Bu çözelti berrak veya hafif opelesan görünümdedir.
•Kullanıma hazır çözelti çözüldükten sonra hemen kullanılmalıdır. Bulanık olan veya
gözle görülür partiküller içeren çözeltiyi kullanmayınız.
Enjeksiyon:
•Kuru madde yukarıda belirtildiği gibi çözüldüğünde transfer sistemin şeffaf bölümü ile Luer-Lock bağlantısı bulunan kapalı enjektörü substrat flakonuna doğru itiniz. (7) Bu çözülen preparatın enjektöre çekilmesine izin verecektir. Transfer sistemi kendi dahili filtreye sahip olduğundan ayrı bir filtre gerekli değildir.
•Transfer sistemin şeffaf kısmı ile şişeyi dikkatli şekilde çevirerek açınız ve kapalı kelebek iğne kullanarak enjeksiyon preparatını intravenöz yolla yavaş şekilde enjekte ediniz. Enjeksiyon hızı: 2 - 3 ml/dakika.
•Kelebek iğne kullanıldıktan sonra koruyucu kapak ile güvenli hale getirilebilir.
Kullanılmayan ürün ya da atık malzemeler, "Tıbbi Ürünlerin Kontrolü Yönetmeliği " ve
"Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği"ne uygun şekilde atılmalıdır.
Çözelti berrak ya da hafif opak olmalıdır. Bulanık ya da tortu içeren çözeltileri kullanmayınız.
7.RUHSAT SAHİBİ
Kansuk Laboratuarı San. Tic. A.Ş.
Beşyol Mahallesi Eski Londra Asfaltı No. 4 Sefaköy / İSTANBUL
Tel: 0 212 592 15 76
Faks: 0 212 580 37 72
8.RUHSAT NUMARASI
74
9.İLK RUHSAT TARİHİ/ RUHSAT YENİLEME TARİHİ
İlk ruhsat tarihi: 27.07.2012
Ruhsat yenileme tarihi:
10.KÜB'ÜN YENİLENME TARİHİ
27.07.2012
KULLANMA TALİMATI
HAEMOCTİN SDH 500 lU / 10 mL IV enjeksiyon için toz içeren flakon Intravenöz uygulanır.
• Etkin madde:
Flakon başına, 500 lU insan plazmasından türetilmiş koagülasyon faktörü VIII.
Spesifik aktivitesi, yaklaşık 100 IU/mg proteindir.
HAEMOCTİN SDH 500 10 mL enjeksiyonluk su ile çözüldüğünde yaklaşık 50 IU/
mL
insan koagülasyon faktörü VIII ihtiva eder.
• Yardımcı maddeler:
glisin,sodyum klorür, sodyum sitrat, kalsiyum klorür, enjeksiyonluk su.
Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.
• Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.
• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.
• Bu ilacın kullanımı sırasında doktora veya hastaneye gittiğinizde bu ilacı kullandığınızı doktorunuza söyleyiniz.
• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışında yüksek veya düşük doz kullanmayınız.
Bu Kullanma Talimatında:
1. HAEMOCTİN SDH nedir ve ne için kullanılır?
2. HAEMOCTİN SDH kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler
3. HAEMOCTİN SDH nasıl kullanılır?
4. Olası yan etkiler nelerdir?
5. HAEMOCTİN SDH'ın saklanması
Başlıkları yer almaktadır.
1. HAEMOCTİN SDH nedir ve ne için kullanılır?
• HAEMOCTİN SDH, kandaki pıhtılaşmanın normal seyretmesi için gerekli olan koagülasyon faktör VIII içeren, flakon içinde enjeksiyon için liyofilize toz ve çözücü için enjeksiyonluk su şeklinde sunulmaktadır.10 mL enjeksiyonluk suda kuru maddenin sulandırılmasından sonra bu ürün bir mL sıvıda 50 IU (uluslararası ünite) koagülasyon faktör VIII içermektedir. Bir flakonda 500 IU kan koagülasyon faktör VIII bulunmaktadır.
• HAEMOCTİN SDH aşağıda belirtilen durumlarda kullanılır:
- Plazma pıhtılaşma faktörü ( Faktör VIII) aktivite eksikliğinin olduğu gösterilen klasik hemofili tedavisi (Hemofili A) ve kanama profilaksisi için endikedir.
- Edinilmiş faktör VIII eksikliği tedavisinde kullanılabilir.
2. HAEMOCTİN SDH kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler
İnsan kanı ya da plazmasından hazırlanan ilaçlar hastalara uygulandığında, bir enfeksiyonun bulaşma olasılığı tamamen ortadan kaldırılamaz. Bu ayrıca, henüz bilinmeyen ya da sonradan ortaya çıkan virüsler veya deli dana hastalığı (Creutzfeld-Jacob) gibi diğer enfeksiyon çeşitleri için de geçerlidir. Bununla birlikte bulaşma riski, kan vericilerinin medikal görüşme ardından seçilmesi, kan bağışının ve plazma havuzlarının taranması ve test edilmesi ve plazma karışımın kontrol edilmesiyle (plazma havuzu) azaltılır. Bu ürünlerin üreticileri ayrıca, kanın ve plazmanın işlenmesi sürecine virüsleri arındıracak ya da etkisiz hale getirecek basamakları da dahil ederler.
Alınan önlemler insan immün yetmezlik virüsü (HIV), hepatit B virüsü (HBV) ve hepatit C virüs (HCV) gibi zarflı virüsler ve zarflı olmayan hepatit A virüsü (HAV) için etkin olarak değerlendirilmektedir.
Doktorunuz insan plazmasından elde edilen faktör VIII ürünlerini düzenli/tekrarlı şekilde alıyorsanız hepatit A ve B için aşı olmanızı önerebilir.
HAEMOCTİN SDH' ı aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ
Eğer ürünün etken madde ya da herhangi bir bileşenine karşı aşırı duyarlılığınız varsa.
Çözelti bulanıksa ya da çözeltide gözle görülebilen partikül varsa.
HAEMOCTİN SDH' ı aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ:
Parvovirüs B19 enfeksiyonları, hamile kadınlar için (fetal enfeksiyon) ve immüno yetmezlik ya da artan kırmızı hücre üretimi görülen hastalarda (örneğin hemolitik anemi hastaları) tehlikeli olabilir.
Mümkün olan her durumda, HAEMOCTİN SDH uygulamasının ardından ürünün isim ve seri numarasını kayıt etmeniz önerilir.
Uygulamaya yönelik alerjik tipte reaksiyonlar görülebilir. Herhangi bir alerjik reaksiyon belirtisi gördüğünüz takdirde derhal HAEMOCTİN SDH tedavisine son veriniz ve bir doktora başvurunuz.
Faktör VIII konsantreleri ile tedavi tekrarlandığında, faktör VIII antikorlarının (inhibitörler) gelişmesi mümkündür. Bu faktör VIII inhibitörlerinin oluşumu tedavinin yetersiz olduğunun tek başına bir göstergesidir.
Doktorunuz, inhibitör oluşumuna karşı düzenli olarak bir biyolojik testle (Bethesda testi) sizi kontrol etmelidir.Vücuttaki inhibitör miktarı, her mL kan plazması başına Bethesda Ünitesi (BU) olarak ifade edilir. İnhibitör geliştirme riski, faktör VIII uygulamasına bağlıdır ve uygulamanın ilk 20 günü en yüksek seviyededir. İnhibitörler, uygulamadan 100 gün sonra nadiren oluşur.
HAEMOCTİN SDH' ın yiyecek ve içecek ile kullanılması
Uygulama yöntemi açısından diğer yiyecek ve içeceklerle etkileşimi yoktur.
Hamilelik
İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Hamileyseniz ya da emziriyorsanız doktorunuza bildiriniz. HAEMOCTİN SDH'ın hamileyken ya da emzirirken kullanılıp kullanılamayacağına doktorunuz karar verecektir. Kadınlarda hemofili A nadiren görüldüğünden, faktör VlII'in hamilelik ya da emzirme süresince kullanımıyla ilgili fazla bir deneyim bulunmamaktadır.
Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Emzirme
hacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
HAEMOCTİN SDH 'ın anne sütüne geçip geçmediği bilinmediğinden, emzirmenin veya tedavinin durdurulup durdurulmayacağına doktorunuz karar verecektir.
Araç ve makine kullanımı
Araç ve makine kullanma yeteneği üzerinde bilinen bir etkisi yoktur. Araç ve makine kullanırken dikkatli olunmalıdır.
HAEMOCTİN SDH' ın içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler
Bu ilaç 2000 IU standart dozda en fazla 3.3 mmol sodyum (yardımcı madde olarak) içermekte olup bu miktar kontrollü sodyum diyetinde olan hastalar tarafından dikkate alınmalıdır.
Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı
HAEMOCTİN SDH ILE DIĞER ILAÇLAR ARASıNDAKI ETKILEŞIM BILINMEMEKTEDIR. HAEMOCTİN SDH DIĞER ILAÇLARLA KARıŞTıRıLMAMALıDıR. BAZı INFÜZYON EKIPMANıNıN IÇ YÜZEYLERINDE FAKTÖR VIII ADSORPSIYONU NEDENIYLE TEDAVI YETERSIZ KALABILDIĞINDEN SADECE TEDARIK EDILEN INFÜZYON SETI KULLANıLMALıDıR.
Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise, lütfen bunu doktorunuza veya eczacınıza bildiriniz.
3. HAEMOCTİN SDH Nasıl Kullanılır?
Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:
Doktorunuz, hastalığınıza bağlı olarak ilacınızın dozunu belirleyecek ve size uygulayacaktır.
Uygulama yolu ve metodu:
Damar içine (intravenöz yolla) uygulanmalıdır.
Özel kullanım durumları
Çocuklarda kullanımı: 6 yaşından daha küçük çocuklarda HAEMOCTİN SDH kullanımının önerilmesi ile ilgili yeterli veri bulunmamaktadır. Çocuğunuz için uygun olan dozu doktorunuz belirleyecektir.
Yaşlılarda kullanımı: Doktorunuz hastalığınıza bağlı olarak ilacınızın dozunu belirleyecek ve size uygulayacaktır.
Özel kullanım durumları Böbrek/Karaciğer yetmezliği
HAEMOCTİN SDH'ın böbrek ve karaciğer yetmezliği olan hastalardaki güvenilirlik ve etkinliği incelenmemiştir.
Eğer HAEMOCTİN SDH' ın etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise, doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.
Kullanmanız gerekenden daha fazla HAEMOCTİN SDH kullandıysanız:
Herhangi bir doz aşımı vakası bildirilmemiştir.
HAEMOCTİN SDH'tan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.
HAEMOCTİN SDH'ı kullanmayı unutursanız:
Bu durumda doktorunuz başka bir dozun gerekli olup olmadığına karar verecektir.
Unutulan dozları dengelemek için çift doz uygulamayınız.
HAEMOCTİN SDH ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler:
İlacın kesilmesiyle ilişkilendirilebilecek herhangi bir etki görülmez.
Doktorunuz başka bir dozun gerekli olup olmadığına karar verecektir.
4. Olası yan etkiler nelerdir?
Tüm ilaçlar gibi, HAEMOCTİN SDH 'ın içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.
Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sıralanmıştır:
Çok yaygın : 10 hastanın en az 1"inde görülebilir.
Yaygın : 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.
Yaygın olmayan : 100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir.
Seyrek : 1.000 hastanın birinden az görülebilir.
Çok seyrek : 10.000 hastanın birinden az görülebilir.
Bilinmiyor : Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.
Kan ve Lenfatik Sistem Bozuklukları:
Çok seyrek: Anemi, hiperfibrinojenemi
Bağışıklık sistemi hastalıkları:
Seyrek: Aşırı duyarlılık, alerjik reaksiyonlar ; infüzyon yerinde yanma ve batma, titreme, bölgesel veya tüm vücutta ürtiker, baş ağrısı, kurdeşen, hipotansiyon, letarji, bulantı, huzursuzluk, taşikardi, göğüste sertlik, karıncalanma, kusma, hırıltı, üşüme, al basması, anjiyoödem.
Çok seyrek: Anafilaktik şok
Sinir sistemi hastalıkları:
Yaygın olmayan: Baş ağrısı, uyuklama Çok seyrek: Beyin kanaması
Solunum, göğüs bozuklukları ve mediastinal hastalıkları:
Yaygın olmayan: Göğüste daralma
Gastrointestinal hastalıkları:
Yaygın olmayan: Bulantı, kusma
Deri ve deri altı doku hastalıkları:
Seyrek: Ekzantem, kurdeşen, deride kızarıklık
Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıklar:
Yaygın olmayan: Titreme, baş ağrısı, ateş, kusma, bulantı, halsizlik, enjeksiyon uygulanan bölgede yanma
Araştırmalar:
Çok seyrek: Anti faktör VIII antikor pozitif
Enfeksiyonlar ve enfestasyonlar:
Şimdiye kadar teyit edilmiş bir enfeksiyöz ajan bulaştırma vakası bulunmamaktadır.
Hemofili A hastalarında faktör VIII için nötralize edici antikorlar (inhibitörler) gelişebilir. Bu inhibitörler meydana gelirse bu durum kendini yetersiz klinik yanıt olarak gösterecektir. Böyle durumlarda özel hemofili merkezi ile temasa geçilmesi önerilmektedir.
Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.
5. HAEMOCTİN SDH' ın saklanması
HAEMOCTİN SDH'ı çocukların göremeyeceği veya erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.
25 °C'nin üzerindeki sıcaklıklarda saklamayınız. Dondurmayınız. Donmuş ürünleri çözüp kullanmayınız.
Ürünü, dış karton paketi içinde saklayınız ve ışıktan koruyunuz.
Çözelti berrak ya da hafif opak olmalıdır.
Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız
Kartondaki son kullanma tarihinden sonra HAEMOCTİN SDH'ı kullanmayınız.
Eğer ürün ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz
HAEMOCTİN SDH'ı
kullanmayınız.
Çevreyi korumak amacıyla kullanmadığınız HAEMOCTİN SDH'ı şehir suyuna veya çöpe atmayınız. Bu konuda eczacınıza danışınız.
Ruhsat Sahibi:
Kansuk Laboratuarı San. Tic. A.Ş. Beşyol Mahallesi Eski Londra Asfaltı No. 4 Sefaköy / İSTANBUL
Tel: 0 212 592 15 76
Faks: 0 212 580 37 72
Üretim Yeri:
Biotest Pharma GmbH, Landsteinerstrasse 5, D-63303 Dreieich, Almanya Tel.:(49) 6103 801 0 Faks: (49) 6103 801 150
Bu kullanma talimatı 27.07.2012 tarihinde onaylanmıştır.
X
AŞAĞIDAKİ BİLGİLER BU İLACI UYGULAYACAK SAĞLIK PERSONELİ İÇİNDİR:
Tedavi, hemofili tedavisinde deneyimli bir hekim kontrolünde başlatılmalıdır.
İkame tedavinin dozaj ve süresi, faktör VIII eksikliğinin şiddetine, kanamanın lokasyon ve derecesine ve hastanın klinik durumuna bağlıdır. Uygulanan faktör VIII doz birimi, faktör VIII ürünleriyle ilgili WHO standardına uygun şekilde Internasyonel Unite (IU) olarak ifade edilir. Plazma içindeki faktör VIII aktivitesi (normal insan plazmasıyla ilgili olarak) yüzde ya da (plazma içinde faktör VIII için İnternasyonel Standartla ilgili olarak) Internasyonel Ünite olarak ifade edilir.
Bir İnternasyonel Ünite (lU) faktör VIII aktivitesi, normal insan plazmasındaki bir mL faktör VIII miktarına eşittir. Gerekli faktör VIII dozunu hesaplamak için, aşağıdaki empirik bulgu kullanılır; kg vücut ağırlığı başına 1 İnternasyonel Ünite (IU) faktör VIII, plazma faktör VIII aktivitesini, normal aktivitenin % 1 ila %2'si oranında arttırmaktadır. Gerekli dozaj, aşağıdaki formüle uygun şekilde hesaplanır:
Gerekli ünite: vücut ağırlığı (kg) x arzulanan faktör VIII artışı (%) x 0.5
Uygulanacak miktar ve uygulama sıklığı, özel vakalarda klinik etkinliği hedef almalıdır.
Takip eden hemorajik olaylarda, faktör VIII aktivitesi, söz konusu periyotta verilen plazma aktivite seviyesinin altına düşmemelidir ( normalin %'si olarak).
Kanama episodları ve cerrahide, aşağıdaki tablo rehber olarak kullanılabilir:
Hemoraji derecesi /
Gerekli faktör VIII seviyesi
(%)
Doz sıklığı (saat)/ Tedavi
Hemoraji
| 20-40
| Her 12-24 saatte bir tekrar
|
Erken hemartroz, kasta
|
| ediniz. En az 1 gün, ağrı ile
|
kanama ya da oral kanama
|
| endike edilen kanama geçene
|
|
| ya da tamamen iyileşene
|
|
| kadar.
|
Daha yaygın hemartroz,
| 30-60
| İnfüzyonu 3-4 gün boyunca
|
kasta kanama ya da hematom
|
| ya da daha uzun bir süre, ağrı
|
|
| ve akut özürlülük iyileşene
|
|
| dek her 12-24 saatte bir
|
|
| tekrar ediniz.
|
Yaşamı tehdit eden
| 60-100
| İnfüzyonu, tehlike sona erene
|
hemorajlar
|
| dek 8-24 saatte bir tekrar
|
|
| ediniz.
|
Cerrahi müdahale
|
|
|
Minör
| 30-60
| En az 1gün, iyileşene dek 24
|
Diş çekimi dahil
|
| saatte bir tekrar ediniz.
|
Majör
Tedavi süresince, uygulanacak dozun ve tekrar edilen infüzyon sıklığının belirlenmesinde, faktör VIII seviyelerinin uygun şekilde tespit edilmesi önerilir. Özellikle majör cerrahi müdahaleler söz konusu olduğunda, ikame tedavinin koagülasyon analizi ile (plazma faktör VIII aktivitesi) kesin şekilde izlenmesi gerekmektedir. Her hasta, farklı seviyede
in vivo
geri kazanım ya da yarılanma ömrü göstererek, faktör VIII için farklı bir yanıt verebilir.
Şiddetli hemofili hastalarında kanama karşısında uzun dönem profilaksisi için, olağan doz 2-3 gün arayla kg vücut ağırlığı başına 20-40 IU faktör VIII' dir. Bazı vakalarda, özellikle daha genç hastalarda, doz aralıklarının daha kısa tutulması ya da daha yüksek dozlar gerekli olabilir.
Hastalar, faktör VIII inhibitörlerin gelişimi için izlenmelidir. Beklenen faktör VIII aktivitesi plazma seviyelerine ulaşılmazsa ya da kanama uygun dozla kontrol edilemezse, faktör VIII inhibitörünün bulunup bulunmadığını tespit etmek üzere bir tetkik gerçekleştirilmelidir. Yüksek inhibitör seviyeli hastalarda Faktör VIII tedavisi etkili olmayabilir ve diğer terapötik tercihler düşünülmelidir. Bu gibi hastaların tedavisi, hemofili hastalarının tedavisinde deneyimli uzmanlara yönlendirilmelidir.
Prosedürün tüm adımlarında, kesin olarak sterillik sağlanmalıdır.
Konsantrenin çözülmesi:
•
Açılmamış flakonlardaki çözücü (enjeksiyonluk su) ve tozu oda sıcaklığına getirin; çözdürme prosedürü süresince bu sıcaklık (maks. 35 °^) korunmalıdır (yaklaşık 10 dakika). Isıtma için bir su banyosu kullanıldığında, suyun kesinlikle kapak ya da stoperle temas etmemesi gerekir.
• Plastik stoperlerin merkez bölümlerinin açıkta bırakmak için her iki flakonun da kapağını çıkarınız. (1)
• Stoperi bir dezenfektanla temizleyiniz.
• Transfer sistem paketi ambalajının kapağını çekerek açınız.(2)
Su şişesi dik durumdayken su şişesine doğru paketin açık yüzüne yerleştiriniz (transfer sistemin mavi kısmı). (3)
• Ambalajı çıkarınız. Bu transfer sistemin şeffaf kısmını açacaktır.
• Transfer sistem ve su flakonu kombinasyonunu ters çevirin ve kuru madde flakonu dik durumdayken transfer sistemin şeffaf kısmını kuru madde flakonuna doğru itiniz. (4) Kuru madde flakonundaki vakum suyun ürün flakonuna doğru girmesini sağlayacaktır.(5) Derhal su flakonu ile birlikte transfer sistemin mavi kısmını çevirerek açınız. (6) Ürün flakonunu hafifçe sallayarak kuru maddenin çözünmesini kolaylaştırınız.
Sert birşekilde çalkalamayınız,
köpük oluşumundan kaçınılması gereklidir. Bu çözelti berrak ila hafif opelesan görünümdedir.
• Kullanıma hazır çözelti çözüldükten sonra hemen
kullanılmalıdır. Bulanık olan veya gözle görülür partiküller içeren çözeltiyi kullanmayınız.
Enjeksiyon:
•
Kuru madde yukarıda belirtildiği gibi çözüldüğünde transfer sistemin şeffaf bölümü ile Luer-Lock bağlantısı bulunan kapalı enjektörü substrat flakonuna doğru itiniz. (7) Bu çözülen preparatın enjektöre çekilmesine izin verecektir. Transfer sistemi kendi dahili filtreye sahip olduğundan ayrı bir filtre gerekli değildir.
• Transfer sistemin şeffaf kısmı ile şişeyi dikkatli şekilde çevirerek açınız ve kapalı kelebek iğne kullanarak enjeksiyon preparatını intravenöz yolla yavaş şekilde enjekte ediniz. Enjeksiyon hızı: 2 - 3 ml/dakika.
•
Kelebek iğne kullanıldıktan sonra komyucu kapak ile güvenli hale getirilebilir.
Kullanılmayan ürün ya da atık malzemeler, “Tıbbi Ürünlerin Kontrolü Yönetmeliği ” ve “Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği ”ne uygun şekilde atılmalıdır.
Çözelti berrak ya da hafif opak olmalıdır. Bulanık ya da tortu içeren çözeltileri kullanmayınız.